Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Külföld

Beiktatták az újraválasztották a török elnököt

2018. július 11. 13:22
Beiktatták az újraválasztották a török elnököt

Törökország az életbe lépett elnöki rendszer keretében még nagyobb lépéseket tesz majd annak érdekében, hogy a világ 10 legnagyobb gazdasága közé kerüljön - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök Ankarában az államfői eskütételét követő ünnepségen.

A nagyszabású szertartáson számos ország állam- és kormányfője részt vett, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnök is. Erdogan felszólalásában kifejtette: Törökország már az elmúlt időszakban is grandiózus terveket valósított meg, de a jövőben még nagyobb projektekre készül. Leszögezte, hogy a parlamentáris kormányforma eltörlésével Törökország maga mögött hagyja azt a berendezkedést, amelyért a politikai, társadalmi és gazdasági káoszokon keresztül a múltban súlyos árat kellett fizetnie. 

 

Beiktatták az újraválasztották a török elnököt

Törökország az életbe lépett elnöki rendszer keretében beiktatta Recep Tayyip Erdogan elnököt

 

Nyomatékosította: az új időszakban Törökország a demokráciától kezdve az alapvető jogokon keresztül a szabadságjogokig, a védelmi iparon át egészen a határok biztonságáig minden területen fejlődni és erősödni fog. Az elnöki rendszer bevezetéséről tavaly áprilisban 51,4 százalékos többséggel népszavazáson döntöttek a törökök. A változtatás életbe lépését a soron következő államfő- és parlamenti választáshoz kötötték, amelyet idén június 24-én tartottak meg és amelyet Erdogan csaknem 52,6 százalékkal megnyert. 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu