Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.06.26. - szerda, János napja van.

Külföld

Ázsiai körutat tesz Trump

2017. október 04. 14:26
Ázsiai körutat tesz Trump

November 3-án indul Donald Trump, amerikai elnök ázsiai körútja, amely során Japánban, Dél-Koreában, Kínában, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken tárgyal majd. 

A Fehér Ház közleménye szerint Donald Trump tárgyalásai "megerősítik majd a nemzetközi közösség eltökéltségét, hogy szembeszálljon az észak-koreai fenyegetéssel". A körút az első vizit lesz Ázsiában, ahol valamennyi országban elsősorban az észak-koreai helyzetről tárgyal majd Trump, de kétoldalú megbeszéléseket tart majd a Dél-kínai tengeren meglévő területi vitákról, kereskedelmi kérdésekről, a Csendes-óceáni Partnerség néven ismert megállapodásról, amelyből Donald Trump bejelentette az Egyesült Államok kilépését. 

 

Donald Trump elsősorban az észak-koreai helyzetről tárgyal majd ázsiai körútja során

Donald Trump elsősorban az észak-koreai helyzetről tárgyal majd ázsiai körútja során

 

Több ország, kivált Japán, meglepetéssel fogadta Egyesült Államok kivonulását a 11 országot változatlanul összefogó szabadkereskedelmi megállapodásból, amelynek Japán és Vietnam változatlanul tagja. Elemzők szerint mindkét országban megpróbálják majd rábírni az amerikai elnököt, hogy vizsgálja felül álláspontját, bár Robert Lighthizer az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója a napokban ismét megerősítette, hogy Washington változatlanul nem a multilaterális, hanem a kétoldalú tárgyalások híve.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu