Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Az Oroszországgal való külkereskedelmi forgalomról tanácskoztak

2013. November 01. 16:02
Az Oroszországgal való külkereskedelmi forgalomról tanácskoztak
Szijjártó Péter magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos is részt vett a VI. Magyar-Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozón.


Szijjártó Péter a külkereskedelmi forgalom alakulásáról


Az év első hét hónapjában 8,1 százalékkal nőtt a külkereskedelmi forgalmunk Oroszországgal a tavalyi évhez képest, és összesen 7,1 milliárd dollárt ért el - mondta Szijjártó Péter. További pozitív folyamatnak nevezte, hogy az exporton belül a mezőgazdasági és élelmiszeripari kivitel 22 százalékkal emelkedett, és az exportszerkezetben is kimutatható az átrendeződés ezeknek a termékeknek a javára.

Szijjártó Péter

 

Szijjártó Péter magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos is részt vett a VI. Magyar-Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember TalálkozónAz export-import kapcsolatok finanszírozása az Eximbank és a Szberbank stratégiai megállapodásával az eddiginél stabilabbá válik, és a két ország közötti roamingdíjak csökkentéséről is egyeztetések kezdődtek - sorolta. Fontosnak nevezte, hogy a magyar cégek minél több oroszországi tenderen el tudjanak indulni, tárgyalnak például egy hazai cég részvételéről egy orosz gyermekkórház megépítésében.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu