Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Az orosz óriásbank 200 milliós hitelt helyezve ki Magyarországon

2012. July 15. 20:14
Az orosz óriásbank 200 milliós hitelt helyezve ki Magyarországon
Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalt a Sberbank Budapesten tartózkodó vezetőivel – erősítette meg a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI értesülését.

Sberbank


Az orosz óriáscég, a Szberbank 2012 végéig összesen 200 millió euró vállalati hitelt akar kihelyezni Magyarországon.Szergej Gorkov, az orosz bank nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke elmondta: jövő év végétől a Volksbank név helyett Magyarországon is a Szberbank nevet használják.


Az MTI kérdésére válaszolva Szergej Gorkov elmondta: az orosz és a magyar vállalatok közötti „hidak” építésében olyan ágazatok kapnak kiemelt figyelmet, mint az energiaszektor és a mezőgazdaság. A mezőgazdasági cégek finanszírozásában a Szberbank Oroszországban vezető szerepet játszik, ott a mezőgazdaság legjelentősebb finanszírozója. Így a bank jelentős mértékben hozzá tudna járulni, hogy magyar mezőgazdasági termékek a mostaninál jóval nagyobb volumenben kerüljenek az orosz piacra – tette hozzá az alelnök.


A Szberbank Oroszország legnagyobb bankjaként az összes oroszországi banki eszköz mintegy 27 százalékát birtokolja, munkatársainak száma eléri a 240 ezret, és tevékenysége során mintegy 70 millió ügyfelet szolgál ki. A Szberbank piaci kapitalizációjával a második helyet foglalja el az európai bankok között.

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu