Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Az orosz külügyminiszter-helyettessel tárgyalt Szijjártó Péter

2013. March 28. 12:24
Az orosz külügyminiszter-helyettessel tárgyalt Szijjártó Péter
Az államtitkárral munkamegbeszélésen tekintették át a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok aktualitásait Oroszország európai országokkal ápolt kétoldalú kapcsolatokat felügyelő külügyminiszter-helyettesével, Vlagyimir Tyitovval.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor január végi moszkvai látogatásán megállapodás született arról, hogy a felek mindent megtesznek a kereskedelmi mérleg kiegyensúlyozása érdekében.

Szijjártó Péter ismertette, hogy Magyarország 2012-ben 8,3 milliárd dollár értékben importált Oroszországból, míg az export értéke 3,3 milliárd dollár volt.

szjjártó péter

Az orosz külügyminiszter-helyettessel tárgyalt Szijjártó Péter

 


A hamarosan Oroszországban nyílő kereskedőházon belül működő logisztikai raktárbázisban oldják majd meg a Magyarországból Oroszországba érkező - alapvetően mezőgazdasági - exporttermékek raktározását, és oroszországi elosztását - derült ki.

A megbeszélésen Szijjártó Péter megállapodott orosz kollégájával abban is, hogy a két ország oktatásüggyel foglalkozó minisztériumai megbeszéléseket kezdenek arról, miként lehetne növelni az ösztöndíjas egyetemi hallgatók számát egymás országaiban.


MTI/MCOnet

Fotó: MTI - Soós Lajos


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu