Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Az Orbán Viktort kísérő üzletember delegáció sikerrel járt Kazahsztánban

2012. May 08. 12:14
Az Orbán Viktort kísérő üzletember delegáció sikerrel járt Kazahsztánban
Ahogyan arról korábban hírt adtunk, Orbán Viktor miniszterelnököt hivatalos kazahsztáni látogatására a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében 70 fős üzletember delegáció kísérte el.

orbán


A küldöttségben 47 cég képviseltette magát a mezőgazdasági / élelmiszer-feldolgozó technológiák, az élelmiszer kis- és nagykereskedelem, az olajipar/energetika, az építőipar / infrastruktúra-fejlesztés, az egészségügy, a járműipar, a bankszektor, az elektronika és az ICT területéről.

Május 4-én a HITA és a Kazah Kereskedelmi és Iparkamara közösen szervezett üzleti fórumot, amelyet a két ország miniszterelnöke, Orbán Viktor és Karim Maszimov nyitott meg. A fórumon, melyen magyar és kazah oldalról is közel 50-60 cég vett részt, előadást tartott Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnöke.

 HITA


A HITA szerint (amelynek fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése) az előadásokat követő üzletember találkozó számos konkrét eredményt hozott. Ígéretes tárgyalások folytak továbbá gabonatárolók telepítéséről, közös vetőmagtermelés elindításáról, állattenyésztési felszerelések exportjáról és állattenyésztési know-how cseréjéről is. Megbeszéléseket folytattak a felek haszongépjármű alkatrészek előállításáról, légiközlekedési műszaki bázis létrehozásáról, ipari méréstechnikai eszközök exportjáról, gyümölcslevek előállításának lehetőségeiről, egyetemi képzések népszerűsítéséről, olajipari együttműködési lehetőségekről.


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu