Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Külföld

Az FBI vezetője attól tart, hogy több dzsihadista indul útnak Szíriából és Irakból

2016. September 28. 10:53
Az FBI vezetője attól tart, hogy több dzsihadista indul útnak Szíriából és Irakból

James Comey egy szenátusi meghallgatáson fejtette ki véleményét, Jeh Johnson belbiztonsági miniszterrel és Nicholas Rasmusennel, az Országos Terrorellenes Központ igazgatójával együtt.

Az igazgató hangot adott azon aggodalmának, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet úgynevezett "kalifátusának" szétverésével, legyőzésével Szíriából és Irakból dzsihadisták indulnak útra, hogy terrorakciókat kövessenek el más országokban. Az az állásponta, hogy az elkövetkezend 2-5 éven belül soha nem látott jelenséggel kell szembesülni: "terrorista diaszpórák" alakulnak ki szerte a világban.

 

James Comey

James Comey, az FBI igazgatója

 

Jeh Johnson miniszter hangsúlyzta, hogy nem csak a terroristákkal kell már szembenézni, hanem az általuk "ihlette" merényletekkel és terrorakciókkal is. Leszögezte, hogy mind a két fajta terrortámadás nehezen felderíthető, a hírszerzés nehezen boldogul velük. A meghallgatást vezető szenátor, Ron Johnson wisconsini republikánus politikus kifejtette, hogy az Egyesült Államokra változatlanul fenyegetést jelentenek a "militáns muszlim terroristák támadásai". 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu