Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Külföld

Az év végéig meghosszabbította Horvátország a gazdaságélénkítő csomagját

2020. szeptember 09. 12:42
Az év végéig meghosszabbította Horvátország a gazdaságélénkítő csomagját

A koronavírus okozta gazdasági nehézségek ellensúlyozására hozott gazdaságélénkítő csomag mikro-, kis- és közepes vállalatokat érintő intézkedéseit az év végéig hosszabbította meg a horvát munkaügyi hivatal igazgatótanácsa.

Eddig 543 cég 24 129 alkalmazottja vette igénybe a rövidített munkaidő bevezetésének támogatásra hozott átmeneti, 2000 kunás (95 ezer forint) bérkompenzációt, amit most decemberig kiterjesztettek. Továbbá azok a vállalatok is tovább részesülnek állami támogatásban, melyek forgalma 60 százalékkal esett vissza a válság miatt tavalyhoz képest. Ezen mikro-, kis- és közepes vállalatok dolgozói továbbra is 4000 kunás (190 ezer forint) havi fizetést kapnak az államtól, a cégek pedig mentesülnek az adó- és járulékfizetés alól. A kormány arra számít, hogy 70 ezer dolgozó veszi majd igénybe a támogatást, amelyre 800 millió kunát (38 milliárd forint) különíttek el az állami költségvetésben, és amit uniós forrásokból akar pótolni.

 

Az év végéig meghosszabbította Horvátország a gazdaságélénkítő csomagját

 

A Horvát Turisztikai Szövetség adatai szerint az első hét hónapban 3,3 millió turista látogatta meg az országot, a vendégek száma 68 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Andrej Plenkovic horvát kormányfő a CNN-nek adott interjújában elmondta: a hátárok megnyitásával a turisták előtt "kalkulált kockázatot" vállaltak. "Sikerült összeegyeztetni az emberek egészségét és a turizmusból származó bevételeket, amely az egyik legfontosabb gazdasági ágazat az országban" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu