Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Külföld

Az Európai Néppárt alelnökeként Orbán Viktor is részt vesz a kongresszuson

2011. December 07. 15:44
Az Európai Néppárt alelnökeként Orbán Viktor is részt vesz a kongresszuson
Orbán Viktor miniszterelnök, mint az Európai Néppárt (EPP) egyik alelnöke is részt vesz a néppárt szerdán és csütörtökön tartandó 20.kongresszusán Marseille-ben.

Az Európai Néppárt (angolul, European People's Party, EPP) egy pro-Európai jobbközép politikai párt. Kereszténydemokrata pártok alapították 1976-ban, de idővel kibővítette a tagságát oly módon, hogy ma már konzervatív pártok is csatlakoztak, illetve jobbközép perspektívákat követő pártok is. Tagjait képezi 39 országból összesen 74 tagpárt, ebből 17 EU-s 6 nem EU-s ország állam és kormányfői, 13 Európai Biztos (az Elnököt is beleértve) valamint az Európai Tanács Elnöke, ezzel az Európai Néppárt a legnagyobb párt az Európai Parlamentben, 264 képviselővel.

Európai Néppárt

Az Európai Néppárt (angolul, European People's Party, EPP) egy pro-Európai jobbközép politikai párt


Az EPP elnöksége már kedd este ülésezett a Földközi-tenger partján fekvő francia városban, ahol szerdán és csütörtökön tartják a párt kongresszusának két ülésszakát. A tanácskozás második napján megbeszélést folytatnak a néppárthoz tartozó állam- és kormányfők, akik előkészülnek a hét második felében esedékes brüsszeli Európai Tanács-ülésre.

Orbán Viktor

Az Európai Néppárt alelnökeként Orbán Viktor is részt vesz a kongresszuson

 


Orbán Viktor marseille-i programja során - a többi között - kétoldalú megbeszélést folytat Jyrki Katainen finn miniszterelnökkel, előadást tart a gazdasági és szociális integrációról, részt vesz a már említett állam- és kormányfői találkozón, és felszólal az EPP kongresszusi ülésén. A magyar miniszterelnök csütörtök este Marseille-ből Brüsszelbe utazik az Európai Tanács ülésére.


MTI/MCOnet


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu