Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Külföld

Az Ericcson a negyedik ipari forradalom világítótornya

2021. April 07. 10:08
Az Ericcson a negyedik ipari forradalom világítótornya

Rangos elismerésben részesült az Ericcson texasi gyára, a Világgazdasági Fórum Globális Világítótorony minősítéssel jutalmazta az óriásvállalatot. Azok a cégek kaphatják meg ezt a kitüntetést, amelyek az innovatív, okos technológiák széles tárházát vonultatják fel a gyártási folyamatok során.  

A Globális Világítótorony egy elismerés, amelyet a negyedik ipari forradalom vívmányait használó vállalatok nyerhetnek el. Az automatizáció, az 5G vagy robottechnológia használata, az adatalapú megközelítés is ide tartozik. 

 

A címet a Világgazdasági Fórum idén ötvenhatodik alkalommal az Ericssonnak adta, a teljes texasi gyáruk ugyanis okos technológián alapul. Ericsson USA 5G Smart Factory néven ismert hely, amelyben hatékonyan és fenntarthatóan működik a gyártás. Az okos technológiák használata az üzemek esetében ugyanis nemcsak a termelést teszi gyorsabbá, kényelmesebbé és hatékonyabbá, hanem a környezeti terheket is csökkenteni lehet alkalmazásukkal. Ez a világ gazdasági szereplői által is sürgetett zöld lépések miatt elengedhetetlen szempont.  

 

Okos gyártás

 

Az Ericsson texasi gyárában privát 5G hálózatot használnak, emellett huszonöt úttörő technológiai vívmányt vetnek be nap mint nap. Százhúsz százalékos kibocsátásra képesek, a vállalat karbonlábnyoma pedig jelentősen csökkent. 2030-ig 15 százalékos kibocsátáscsökkenéshez járulhat hozzá az Ericsson számításai szerint.  

 

A vállalat nem tartja meg magának a technológiai újításain alapuló tapasztalatait, ipari ügyfelei számára is értékesíti megoldásait a cég. Az Ericsson Magyarországon is jelen van, a hazai kollégák szerint is elsődleges szempont a folyamatos fejlődés. Mint közösségi oldalukon írják, a gyártástechnológia, a gyógyászat és az extrém környezetben végzett munkák esetében is életbevágóan fontos az állandó, erős hálózati kapcsolat és a szoftverbiztonság: amit az Ericsson IoTA platformja is garantál. Ezt hazai szakembereik tökéletesítik és tesztelik. 

 

Magyarországon az első privát 5G hálózatot Pátyon építették ki, a Huawei helyi telephelyén alkalmazták a kifizetődő megoldást első ízben. Önvezető targoncákat is használnak a vállalatnál. Hazánkban is egyre elterjedtebbek a negyedik ipari forradalom technikai eszközei, a mezőgazdaságban és kutatásoknál egyre több helyen vetnek be drónokat, a mesterséges intelligencia alapú eszközök pedig az orvostudománytól kezdve egészen a szelektív hulladékgyűjtésig rengeteg helyen jelen vannak. 

 

 

M. A. 

Forrás: Computerworld

Fotó: ericsson.com

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu