Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.05. - szombat, Vilma napja van.

Belföldi hírek

"Az Egyesült Államok üdvözletét küldi minden magyarnak"

2011. augusztus 20. 15:45
Az amerikai nép nevében szívélyes üdvözletét küldte a magyar állami ünnep, Szent István napja alkalmából Barack Obama amerikai elnök Schmitt Pál köztársasági elnöknek írott levelében - olvasható abban a közleményben, amelyet a budapesti amerikai nagykövetség juttatott el az MTI-hez.

Hilllary Clinton külügyminiszter augusztus 20. alkalmából külön nyilatkozatban köszöntötte a magyarokat, kifejezve: az Egyesült Államok támogatja Magyarországot "abbéli igyekezetében, hogy megőrizze a demokratikus intézményeket." - áll a kiadott kommünikében.

 

Hillary Clinton, külügyminiszter a magyar állami ünnep alkalmából kiadott közleményében azt írta: az amerikaiak és a magyarok kapcsolatának története a kölcsönös tiszteleten és közös értékeken alapul.

Az amerikai külügyminiszter júniusban tett látogatást hazánkban fotó:kormany.hu

Barack Obama elnök levelében arról írt: az Egyesült Államok és Magyarország szoros kulturális kapcsolatokat és közös demokratikus értékeket ápol, majd a továbbiakban hozzátette, a két ország NATO-szövetségesként egyaránt tartósan elkötelezett a nemzetközi béke és biztonság megóvása mellett.
"Az Egyesült Államok az elkövetkező évre is a Magyarországgal való kapcsolatainak megerősítése jegyében tekint, azért, hogy együtt dolgozhassunk a XXI. század kihívásaira adott válaszokon" - olvasható abban a levélben, amelyet az amerikai elnök küldött.

 

Barack Obama elnök levelében arról írt: az Egyesült Államok és Magyarország szoros kulturális kapcsolatokat és közös demokratikus értékeket ápol.

Parlamenti látogatás fotó:kormany.hu

 

Hillary Clinton, külügyminiszter a magyar állami ünnep alkalmából kiadott közleményében azt írta: az amerikaiak és a magyarok kapcsolatának története a kölcsönös tiszteleten és közös értékeken alapul, "ma NATO-szövetségesek, erős gazdasági partnerek vagyunk, és azon dolgozunk, hogy megvédjük és előmozdítsuk a demokráciát és az emberi jogokat".
Az amerikai külügyminiszter júniusban Budapesti látogatását követően megállapította, a két ország közösen munkálkodik azon, hogy segítse a nagyobb stabilitás megteremtését Afganisztánban, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában és a világ más országaiban.

 

Hillary Clinton:

A külügyi tárca vezetője a Tom Lantos ünnepségen járt hazánkban fotó:MTI


Az amerikai diplomácia irányítója Hillary Clinton azt írta: "az Egyesült Államok Önök mellett áll abban az igyekezetükben, hogy megőrizzék a demokratikus intézményeket és példát mutassanak más olyan országoknak, amelyek saját demokráciájuk felépítéséért, nyitott és plurális társadalmak létrehozásáért és az emberi jogok előmozdításáért dolgoznak".

A külügyminiszter azzal zárta nyilatkozatát: az Egyesült Államok szívélyes üdvözletét küldi minden magyarnak, és további békét és prosperitást kíván az elkövetkező évre – olvasható az MTI által kiadott közleményben.(T.A)

forrás:MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu