Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Külföld

Az amerikai légierő hadrendbe állította az F-35A típusú vadászgépek első repülőszázadát

2016. August 03. 10:18
Az amerikai légierő hadrendbe állította az F-35A típusú vadászgépek első repülőszázadát

Herbert Carlisle tábornok, a légierő hadműveleti parancsokságának vezetője washingtoni sajtókonferenciáján hozta ezt nyilvánosságra.

A vadászgépekről szóló bejelentés mérföldkőnek számít az Egyesült Államokban, részben azért is, mert ez a 379 milliárd dollárba kerülő projekt a Pentagon jelenleg legnagyobb szabású fegyverprogramja. "A légierő döntése az F-35A vadászgépek hadrendbe állításáról világos és erőteljes jelzés az Egyesült Államok barátainak és ellenségeinek egyaránt, hogy az F35-ös képes beteljesíteni küldetését" - fogalmazott Chris Bogdan, a légierő altábornagya, a program vezetője.   

 

Chris Bogdan

Chris Bogdan, a légierő altábornagya

 

Szakértők szerint ez az F-35-ös lehetővé teszi majd az amerikai haderőnek, hogy felderítsen ellenséges repülőt vagy más veszélyforrást messze a jelenlegi hatótávolságán túl, csapást mérjen rá, és jóval azelőtt távozzon, hogy az ellenség észlelné jelenlétét. Ugyanakkor a program még mindig nem áll teljesen készen, a vadászgépek még nem tudnak mindent, amire eredetileg szánták őket. A Pentagon további tárgyalásokat folytat a Lockheeddel újabb F-35-ös harci repülők vásárlásáról mintegy 15 milliárd dollár értékben.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu