Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Külföld

Az amerikai elnökjelölt választás vitája keserű és személyeskedő volt

2016. October 12. 08:24
Az amerikai elnökjelölt választás vitája keserű és személyeskedő volt

Az első értékelések szerint a közelgő amerikai elnökválasztás vezető jelöltjei között tartott vasárnapi vita szokatlanul keserű és személyeskedő volt. Az első televíziós kommentárok szerint egyik elnökjelölt sem tudott áttörő eredményt elérni.

A republikánus Donald Trump ugyan összefogottabb volt, mint az első elnökjelölti vitán, megszilárdíthatta híveinek táborát, de nem biztos, hogy visszaszerezte elvesztett előnyét, ugyanakkor a demokrata párti Hillary Clintonnak is voltak kínos pillanatai. A legfontosabb amerikai lapok közül a Politico a "valaha volt legundokabb" vitának minősítette, a The New York Times szerint különösen ízléstelen volt a két elnökjelölt egymás ellen hangoztatott vádaskodásai és a The Washington Post hasonlóképpen a vita alacsony színvonalára utalt.

 

Clinton-Trump vita

A két elnökjelölt egymás börtönbe jutattásáról is beszélt

 

Barack Obama amerikai elnök már hetekkel az elnökválasztás kitűzött időpontja előtt leadta a szavazatát leendő utódjára. Ugyan nem árulta el, hogy kire voksolt, de már többször is Hillary Clinton elnöksége mellett foglalt állást, és az amerikai hagyományokkal ellentétben aktívan részt vesz a Clinton melletti kampányban. A korai szavazás lehetőségével négy évvel ezelőtt mintegy negyvenmillió amerikai élt. Az idén szeptember végéig csak hatezren szavaztak, de többmilliónyian jelezték, hogy még november 8. (az elnökválasztás hivatalos napja) előtt leadják voksukat.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu