Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Külföld

Ausztriában nyitották meg Európa egyik legnagyobb chipgyártó üzemét

2021. September 22. 17:18
Ausztriában nyitották meg Európa egyik legnagyobb chipgyártó üzemét

Átadásra került Európa egyik legnagyobb és legújabb chipgyártó üzeme. A gyárat szomszédunkban, Ausztriában nyitották meg.

Megtörtént Európa egyik legnagyobb és legújabb chipgyárának üzembe helyezése Ausztriában. A Villachban elkészült gyár 1,6 milliárd eurós beruházás által épült fel. A teljesítményelektronikai chipgyártó üzemet a német tulajdonú Infineon Technologies AG vállalat építette fel, akik félvezető technológiai konszernként tevékenykednek.

 

Az Infineon Technologies AG ezen beruházása az egyik legnagyobb jelenleg az egész euróövezetben, ami a mikroelektronikai iparágat érinti. A gyárban elsősorban napelem egységekhez és szélturbina berendezésekhez gyártanak majd speciális teljesítményelektronikai félvezető áramköri egységeket.

 

Az Infineon az elektromobilitás piacán is terjeszkedne az új gyárral

 

Az új üzemet már 3 éve elkezdte építeni az Infineon Technologies AG, a legelső legyártott termékek pedig már ezen a héten elékszülnek a gyárban, ami azt jelzi, hogy nagyon gyors tempóban zajlanak a munkálatok az osztrák gyárban.

 

A beruházással 400 olyan munkahely jött létre Villachban, amelyeket magasan kvalifikált szakemberek töltenek majd be az informatikai, elektronikai, technológiai és más mérnöki szakterületeken. A cég a jövőben tovább folytatja a digitalizációs fejlesztéseket is, amellyel az európai ipari ellátás biztosítását erősítik meg.

 

Forrás: MTI, Infineon Technologies AG
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu