Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.06. - szombat, Norbert napja van.

Külföld

Átfogó környezetvédelmi intézkedéscsomagot jelentett be a holland kormány

2019. június 19. 11:45
Átfogó környezetvédelmi intézkedéscsomagot jelentett be a holland kormány

Környezetvédelmi intézkedéscsomagot jelentett be a holland kormány, amelynek célja, hogy az ország 2030-ra felére csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást az 1990-es szinthez képest.

A tájékoztatás szerint egyebek mellett szén-dioxid-kibocsátási adó bevezetését, valamint számos új bicikliparkoló építését tervezik. Előbbi a várakozások szerint arra fogja ösztönözni vállalatokat, hogy mozduljanak el a fenntartható működés felé. Mértéke kezdetben 30 euró lesz tonnánként, amely 2030-ra 150 euróra nő. Emellett állami támogatásokat biztosítanak majd a zöld megoldásokat választó, például napelemeket telepítő háztartások számára, de távlati célként határozták meg például a benzines és dízelautók kivezetését.

 

Átfogó környezetvédelmi intézkedéscsomagot jelentett be a holland kormány

A cél, hogy az ország 2030-ra felére csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást az 1990-es szinthez képest

 

Eric Wiebes gazdasági miniszter a csomagot teljesíthetőnek és megfizethetőnek nevezte, amelynek révén Hollandia a klímavédelem egyik élharcosává válhat. A környezetvédelmi csoportok üdvözöltek bizonyos intézkedéseket, ugyanakkor még mindig elégtelennek minősítették a terveket. A hágai kormány tavaly azt közölte, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé kívánják tenni az ország áramtermelését, a nap- és szélenergia arányát már 2030-ra 70 százalékra kívánják emelni. Az érintett szervezetek és társadalmi csoportok bevonásával hónapokon át folyt konzultáció a több mint 270 oldalas dokumentumban részletezett intézkedéscsomagról.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu