Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Külföld

Angliában megszűnt az utazások eddigi teljes tilalma

2021. May 19. 09:05
Angliában megszűnt az utazások eddigi teljes tilalma

Angliában nagymértékben enyhültek a korábban meghozott járványügyi korlátozások, amelynek köszönhetően számos intézmény kinyitott, valamint megszűnt az utazások eddigi teljes tilalma is.

Jelentős enyhülések kezdődtek hétfőtől Angliában, ugyanakkor a brit kormány továbbra is kéri a lakosságot, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat, illetve, hogy fokozott elővigyázatossággal legyenek, főleg a covid-vírus indiai variánsánák terjedése miatt. A korábban felvázolt nyitási tervvel összhangban az eddigi 6-ról 30-ra emelkedett azon nem egy háztartásban élőknek a száma, akik a nyitott tereken egymás társaságában tartózkodhatnak, valamint a zárt terekben, például a lakásokban most már 6 nem egy háztartásban élő személy vehet részt az összejöveteleken.

 

Megkezdődhetett a beltéri kiszolgálás, valamint ezzel összhangban a beltéri kiszolgáló egységeiket is megnyithatták az éttermek, a kocsmák és a bárok is, hiszen eddig csak a kerthelyiségekben vagy a teraszokon fogadhattak vendégeket a vendéglátóhelyek. Ezen a héten nyithattak ki újra a mozik, a múzeumok, a színházak, a koncerttermek, valamint a stadionok is Angliában, de ezen épületekben még korlátozni szükséges a nagyszabású rendezvények látogatóinak számát.

 

Enyhültek ugyan a beutazási szabályok, de az EU-tagországaiból még mindig csak karanténkötelezettséggel lehet beutazni

 

Hétfőtől újra fogadhatnak vendégeket a szállodák és a szálláshelyek a szigetországban, valamint lehetővé tették a turisztikai utazást Nagy-Britannián belül. Eddig turisztikai céllal a külföldre történő utazások teljes tilalma volt érvényben, azonban ez hétfőtől megszűnt, de ebben továbbra is érvényben maradtak egyéb jelentősnek mondható korlátozások.

 

Megalkottak egy színkódos rendszert, amely alapján azt fogják meghatározni, hogy Angliába mely országokból lehet 10 nap kötelező karantén kötelezettség nélkül beutazni. A zöld kategóriás országok köré csupán 12 ország került be, az EU-tagországai közül például csak Portugália, így ide az Angliában élők akár turisztikai céllal is elutazhatnak, hisz visszatérésükkor sem kell letölteniük a karantént. Magyarország a többi Európai Uniós tagországgal egyetemben a sárga kategóriába került, amely továbbra is fenntartja a karantén kötelezettséget utazás esetén. A vörös kategóriába olyan országokat sorolt fel a brit kormány, amely országokból külföldi állampolgár nem léphet be az országba.

 

A jelenlegi döntésekkel a brit kormány az 5 fokozatú skálán, a négyesről a hármas fokozatra csökkentette a járvány miatti készültséget.

 

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu