Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Külföld

Angela Merkel pártja kapta a legtöbb szavazatot

2017. September 27. 09:23
Angela Merkel pártja kapta a legtöbb szavazatot

A németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot, ugyanakkor a támogatottsága nagymértékben csökkent, és a koalíciós társé, a szociáldemokrata párté (SPD) történelmi mélypontra süllyedt, a Bundestag harmadik számú ereje pedig az újonc AfD.

Angela Merkel kancellár szerint a a pártszövetség elérte a stratégiai célját, ugyan mindenki jobb eredményre számított, de egy igen nehéz kormányzati ciklus után mégis a CDU/CSU szerezte messze a legtöbb szavazatot, megkapta a felhatalmazást a választóktól a kormányalakításra, és nélküle nem lehet kormányt alakítani. Ugyanakkor Horst Seehofer bajor kormányfő, a CDU bajor testvérpártja, a CSU elnöke súlyos csalódásnak nevezte a választás eredményét.

 

Angela Merkel pártja kapta a legtöbb szavazatot a német parlamenti választáson

A németországi szövetségi parlamenti választáson Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot

 

A Bundestag újonnan bejutott pártja, az Alternatíva Németország (AfD) azt vallja, hogy a jól integrált "migrációs hátterű" emberek Németországhoz tartoznak. Ennek érdekében vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik Angela Merkel kancellár menekültpolitikája miatt. Jörg Meuthen, a párt egyik társelnöke kiemelte, hogy sok kiválóan beilleszkedett, dolgozó ember él az országban bevándorló háttérel, éppen "ezek a migránsok" támogatják leginkább az AfD-t, mert megdöbbennek mindattól, ami Németországgal történik. Az AfD az első eredménybecslések szerint 13,2 százalékos eredménnyel debütál a Bundestagban.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu