Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Külföld

Amerikai-kínai gazdasági tárgyalások kezdődnek

2017. July 20. 15:28
Amerikai-kínai gazdasági tárgyalások kezdődnek

Wilbur Ross kereskedelmi miniszter és Steven Mnuchin a pénzügyi tárca vezetője a kínai kereskedelmi akadályok lebontását sürgette - a miniszterek egy nappal a Washingtonban tartandó amerikai-kínai gazdasági tárgyalások előtt nyilatkoztak az Egyesült Államok elvárásairól.

Steve Mnuchin pénzügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy sok még a teendő az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok javítása érdekében, és sürgette, hogy Peking bontsa le a kereskedelmi kapcsolatok előtt álló akadályokat, elsősorban az informatikai és a kommunikációs szektorban. Továbbá Washington azt szeretné, ha Peking lehetővé tenné a külföldi tulajdonlásra vonatkozó korlátok enyhítését, s így amerikai cégek nagyobb mértékben vehetnének részt a kínai pénzügyi szolgáltatási ágazatban.

 

Az Egyesült Államok a kereskedelmi akadályok lebontását sürgeti Kínánál

Az Egyesült Államok a kereskedelmi akadályok lebontását sürgeti Kínánál 

 

Wilbur Ross kereskedelmi miniszter az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok kiegyensúlyozása mellett foglalt állást. Tisztességesebb, kölcsönös előnyökön alapuló kereskedelmi kapcsolatokat szorgalmazott a két ország között. Az Egyesült Államok-Kína Átfogó Párbeszéd névre keresztelt találkozó lesz az első gazdasági és kereskedelmi tárgyalás annak az új típusú párbeszédnek a keretében, amelyről áprilisi találkozóján Donald Trump és Hszi Csin-ping kínai elnök megállapodott.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu