Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Afrikában is nyílt magyar kereskedőház

2014. August 01. 23:33
Afrikában is nyílt magyar kereskedőház

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) közölte: megnyílt az első afrikai magyar kereskedőház Accrában, Ghána fővárosában.

Ghána (hivatalosan Ghánai Köztársaság) ország Nyugat-Afrikában, csupán néhány fokra északra az Egyenlítőtől. A megnyitón jelen volt Kwasi Quartey, Ghána külügyminiszter-helyettese, Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár és Mahama Ayariga ifjúsági és sportminiszter is.

Magyar Kereskedőház, Ghána, AfrikaGhána a világ egyik legdinamikusabban fejlődő országa, amelyre kiemelt figyelmet kell fordítania Magyarországnak, ezért hosszú távú, mindkét ország számára előnyös együttműködésre és a diplomáciai szálak erősítésére törekszik a magyar kormány.

Kerekes György, az MNKH vezérigazgatója hangsúlyozta: a globális nyitás egyik legfontosabb célkitűzése, hogy csökkenjen a magyar gazdaság függése az Európai Uniótól. Hozzátette: a Közel- és Távol-Keleten, több FÁK-tagországban és a Balkánon nyitott külképviseletek azért jöttek létre, hogy elősegítsék a magyar kis- és középvállalkozások unión kívüli exporttevékenységét.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu