Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Külföld

A Xiaomi is önvezető autót tervez

2022. September 19. 20:36
A Xiaomi is önvezető autót tervez

Már a Xiaomi is olyan terveket szövöget, hogy saját márkás önvezető autót készít.

Komoly fejlesztési terveket jelentett be 2022 szeptemberében a Xiaomi. A cég hivatalos közleményben tudatta, hogy elkezdtek kifejleszteni egy saját önvezető autót, amely ráadásul teljes mértékben elektromos lenne.

 

A vállalat egy 4 ajtós sedan-t tervez a piacra dobni, az önvezető technológiát pedig teljes egészében házon belül fejlesztik a mérnökök. A bejelentéskor az is szóba került, hogy már 2024-ben piacra kerülnének az újdonsült gépjárművel.

 

A Xiaomi nagy álmokat dédelget és egyik fő céljuk a jövőben, hogy komoly szepelővé váljanak az elektromos és önvezető járművek iparágában. Az egyelőre még kérdéses, hogy 2024-ben csak Kínán belül vagy globálisan kezdik el a terjeszkedést.

 

Az okostelefon piacon már tarolt a cég

 

A Xiaomi már elkészítette az első önvezető prototípust, amely LIDAR-alapon működik, tehát merőben más, mint a Tesla, amelyet kamerás megoldásokkal kiviteleztek. A Xiaomi egyébként a világ egyik legnagyobb okostelefon gyártó cége, tehát a technológiai piacban már utat törtek maguknak.

 

Az önvezető autók piaca nagyobb falat lesz számukra, ám folyamatos fejlesztéssel semmi sem elképzelhetetlen a cég szerint.

 

Forrás: Techworld
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu