Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Külföld

A Wall Street-en már a robotok végzik a monoton munkafolyamatokat

2021. September 15. 13:56
A Wall Street-en már a robotok végzik a monoton munkafolyamatokat

A fiatal bankárok egyes munkaköreit már a robotok végzik el a new york-i Wall Street-en.

A robotika már egyre több iparág és szektor mindennapjaiban vesz részt, a következő években pedig tovább emelkedhet az emberi munkaerőt kiváltó robotok szerepe a világon. A new york-i Wall Street-en folyamatosan növekszik a robotok száma, akik a junior bankárok egyes munkaköreit végzik el elsődlegesen.

 

A robotok persze nem csak azért jelentek meg a befektetési bankoknál, hogy gyorsan elvégezzék a rájuk szabott feladatokat, hanem azért is, mert a szektorban óriási ütemben megnövekedett a fiatal tehetséges befektetési bankárok pályaelhagyása.

 

A pályaelhagyást és a karrierváltást a bankok a robotok behozatalával csökkentenék, akikre azokat a monoton feladatokat bíznák, amelyek miatt a legtöbb fiatal bankár beleun a napi teendőkbe. A robotok a monoton munkafolyamatok elvégzésével a fiatal bankárok munkaterhelését is képesek csökkenteni.

 

Egyre több kimutatást végeznek el a robotok 

 

A befektetési bankok elsősorban csak a legkönnyebben átvehető feladatlistákat végeztetik el a robotokkal. Ilyen lehet például egy értékesítési dokumentum összeállítása, a statisztikák modellezése, az adatgyűjtés, a piackutatás vagy éppen a prezentációk elkészítése automatizált technológiával.

 

A Wall Street-en jelenlévő legnagyobb bankok mind egyetértenek abban, hogy a junior bankárok mindennapjait meg kell szabadítani a monoton munkafolyamatoktól, így a következő időszakban egyre több robot fog megjelenni a világ pénzügyi központjában, ahol a robotokkal és a fizetésemeléssel bírnák maradásra a fiatal munkaerőt.

 

A Financial Times jelentése szerint a Goldman banknál jelenleg mintegy 100 olyan projekt van készülőben, amelyek az automatizálással növelnék a működés hatékonyságát.

 

Forrás: Financial Times, Portfolio
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu