Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Külföld

A vállalkozásokat támogató közös pénzügyi alapot hoz létre India és Magyarország

2013. August 30. 16:04
A vállalkozásokat támogató közös pénzügyi alapot hoz létre India és Magyarország
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár Indiába utazott, hogy tárgyalásokat folytasson többek között  Magyar-Indiai Gazdasági Vegyesbizottság indiai társelnökével, Szaurab Csandra államtitkárral, Prenit Kaur külügyi államminiszterrel, valamint Vinni Mehtával, az Indiai Autóipari Gyártók Szövetségének (ACMA) vezérigazgatójával.

Szijjártó Péter a két országot érintő legfontosabb gazdasági kérdésekről tárgyalt Indiában. Utazása első napján, csütörtökön Delhiben  felek megállapodtak abban, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében fokozzák az együttműködést az autóipari alkatrészgyártás, a mezőgazdasági technológiák, valamint a megújuló energiaforrások kutatása és alkalmazása területén.

 Szijjártó Péter

 

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár találkozója Prenit Kaur külügyi államminiszterrel IndiűbanSzijjártó Péter pénteken Mumbaiban folytatta tárgyalásait többek között Nira Szaggival, a Mumbai Kereskedelmi és Iparkamara (BCCI) elnökével, Asiskumar Csauhannal, a mumbai tőzsde ügyvezető-és vezérigazgatójával, valamint B. Muthuramannal, a TATA vállalatcsoport alelnökével. A vállalkozásokat támogató közös pénzügyi alaphoz a két kormány a tervek szerint kezdetben 1-1 millió euróval járul majd hozzá - derült ki. Magyarországnak érdeke, hogy a jelenleginél jóval szorosabb együttműködést építsen ki a világ tizedik legnagyobb gazdaságával – fogalmazott Szijjártó Péter, jelezve, hogy az ehhez szükséges megállapodásokat Orbán Viktor miniszterelnök október 17-18. közötti kétnapos hivatalos látogatásán fogják megkötni.


Fotó: Miniszterelnökség

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu