Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Külföld

A Trump-kormányzat keményen fog fellépni Oroszországgal szemben

2017. February 15. 14:56
A Trump-kormányzat keményen fog fellépni Oroszországgal szemben

Az új amerikai kormányzat keményen fog fellépni Oroszországgal szemben, még akkor is, ha bizonyos területeken szeretne együttműködni vele.

Donald Trump, amerikai elnök továbbra is napirenden tartja az Oroszország által elcsaolt Krím félsziget ügyét, az új amerikai ENSZ-nagykövet már az első munkanapján az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt kemény hangon szóvá tette a Krím orosz elfoglalását. Trump elvárja az orosz kormányzattól, hogy csökkentse az ukrajnai erőszakot és a Krím visszaadását. Ugyanakkor továbbra is számít Oroszország együttműködésére, hogy közösen megoldhassanak sok, a világot fenyegető problémát, köztük az Iszlám Állam és a terrorizmus ügyét.

 

Trump keményen fog fellépni Oroszországgal szemben, még akkor is, ha bizonyos területeken szeretne együttműködni vele

Trump keményen fog fellépni Oroszországgal szemben, még akkor is, ha bizonyos területeken szeretne együttműködni vele

 

Mindeközben benyújtotta lemondását Michael Flynn, nemzetbiztonsági tanácsadó, miután nyilvánosságra került, hogy félrevezette Mike Pence alelnököt és a Fehér Ház magas rangú tisztségviselőit a Washingtonban akkreditált orosz nagykövettel folytatott januári megbeszélései tartalmát illetően. Először azt mondta, hogy a találkozón nem esett szó az Oroszország elleni szankciókról, azután pár nappal ezelőtt módosított a mondandóján, és úgy fogalmazott: talán megvitatták a szankciók ügyét is, már nem emlékszik rá pontosan. Trump elnököt aggasztják a Flynn-ügyben kiszivárgott hírek, és általában a Fehér Házból kiszivárgó hírek, ezért intézkedéseket hoz majd ezek megakadályozására. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu