Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Külföld

A Toyota önvezető taxikat indít Kínában

2022. May 04. 18:30
A Toyota önvezető taxikat indít Kínában

A Toyota önvezető autóinak engedélyeztetése mérföldkő az autonóm technológiában.

A Toyota önvezető autókkal foglalkozó vállalata, a Pony.ai engedélyt kapott Kínában az utasszállításra. A vállalat autonóm járművekkel hajtja majd végre az utasszállítást, az utazásért pedig díjakat is felszámolnak, így a Pony.ai a legelső cég, amely ehhez kapcsolódó engedélyt kapott Kínában.

 

A vállalat 100 önvezető járműt üzemeltethet Kínában, amelyekkel mind szállíthatják az utasokat. Pekingben már kapott engedélyt a cég hasonló szolgáltatás folytatására, de csak egy kis ipari területen. Most a kínai Guangzhou városában debütálhat valódi városi körülmények között az önvezető taxi.

 

A taxikat applikáción keresztül tudják megrendelni az utazók

 

A Pony.ai egész Nansha kerületben űzheti a szolgáltatást, ez pedig egy 800 négyzetkilométeres területet fed le. Az utazni vágyók egy külön alkalmazásban igényelhetik meg a taxit, a fizetés pedig szintén az alkalmazáson keresztül történik meg. Mivel a járművek önvezetők, így nem emberi sofőrök fogják vezetni a taxikat a későbbiekben.

 

A cég közleménye szerint ugyan igaz, hogy nem lesznek sofőrök az autóban a későbbiekben, eleinte azonban még biztonsági sofőrökkel indítják útnak a taxikat. Kínában egyre több cég próbálkozik hasonló robot taxikkal. A DeepRoute.ai például 30 olyan SUV-t fejlesztett ki, amely 360 fokos látómezővel rendelkezik, a körülötte lévő környezetet pedig 200 méteres távolságban képes felismerni.

 

Forrás: AutoPro

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu