Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.04. - Monday, Barbara, Borbála napja van.

Külföld

A szíriai helyzetről egyeztetett Trump és Merkel

2017. April 12. 13:51
A szíriai helyzetről egyeztetett Trump és Merkel

Angela Merkel kancellár és Donald Trump amerikai elnök telefonos egyeztetést folytatott, melynek témái között szerepelt a Szíriában vegyi fegyverrel elkövetett támadás és az észak-koreai atomprogram ügye.

Merkel hangsúlyozta, hogy mindent meg kell tenni a szíriai helyzet politikai rendezéséért, amely az ENSZ keretei között megindított folyamat. A német kancellár szerint "kulcsfontosságú az együttműködés Oroszországgal" a politikai átmenet elindítása érdekében. A vegyifegyver-támadás miatt teljesen elfogadhatónak nevezte az amerikai reakciót, vagyis, hogy április 7-én hajnalban Tomahawk manőverező robotrepülőgépekkel csapást mért a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen.

 

Angela Merkel német kancellár szerint

Angela Merkel német kancellár szerint "kulcsfontosságú az együttműködés Oroszországgal" a politikai átmenet elindítása érdekében

 

A megtorlás egy három nappal korábbi feltételezett vegyifegyver-támadásért volt, amelynek elkövetésével a damaszkuszi rezsimet vádolják. James Mattis amerikai védelmi miniszter  személyesen tájékoztatta német kollegáját, Ursula von Leyent a tervezett akcióról, majd a védelmi miniszter és Christoph Heusgen, a kancellár kül- és biztonságpolitikai tanácsadója értesítette Angela Merkelt a küszöbönálló légicsapásról.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu