Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Külföld

A robotokra és az önvezetésre összpontosít idén a Tesla

2022. January 29. 14:08
A robotokra és az önvezetésre összpontosít idén a Tesla

Már 2022-ben ki szeretné fejleszteni a Tesla az 5-ös szintű önvezetési platformot.

A Tesla bejelentette, hogy a Cybertruck fejlesztése a korábban belengetett időpontnál később fog megvalósulni, a késésnek azonban nyomós okai vannak. A Tesla az elmúlt hónapok után az egész idei évet annak fogja szentelni, hogy 2022 végére elérjék az 5-ös szintű önvezetést.

 

Az önvezető irányítást érintő fejlesztések mellett a Tesa a robotizációra is nagy hangsúlyt fog fektetni az idei évben. Az önvezető szoftverek fejlesztése mellett a másik legfontosabb projekt az Optimus robot megvalósítása lesz. A humanoid robot terveit a Tesla AI Day során már be is mutatták.

 

Elon Musk bejelentette azt is, hogy az önvezető és robot-taxik előnyösebb megoldást biztosítanának a közlekedési költségek lefaragására, mint az olcsón létrehozott villanyautók. A fejlesztések miatt a Tesla a sanghaji és a kaliforniai gyárának kapacitását is bővíti, továbbá két új gyárban is beindítják a termelést a közeljövőben.

 

A teljes önvezetés elérésén dolgozik a Tesla

 

A Tesla idén biztosan nem fog új modellt létrehozni, főleg a globális chip hiány miatt, a háttérben azonban folyamatosak lesznek a fejlesztések az új autók irányába is. Musk szerint az autonóm szoftverek kifejlesztését követően a cég eladásai tovább növekednek majd. A cégvezető szerint a Tesla modellek már akár 2022 végére 100 százalékosan önvezetők lehetnek.

 

A mesterséges intelligenciával vezérelt humanoid robot első prototípusa szintén el fog készülni 2022-ben. Az Optimus robot fő célja az lesz, hogy a monoton munkát átvegye az emberektől, akik így jóval kreatívabb folyamatokkal tölthetik a munkaidőt.

 

Forrás: Alapjárat
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu