Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Külföld

A robotizációban hisz a DHL

2021. November 17. 13:00
A robotizációban hisz a DHL

Robotokkal és automatizációval oldja meg a munkaerőhiányt a DHL.

Megoldást kellett találni a globálisan megjelenő munkaerőhiányra a DHL vállalatnak. A cég a robotizációban hisz, hogy megoldja munkaerő gondjait és már egyre több autonóm raklapmozgató eszközt alkalmaznak saját gyáraikban, raktáraikban. A cég szerint a robotok megfelelőek, hogy megoldják a munkaerőhiányt és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat.

 

A DHL International GmbH egy nemzetközi futár-, és csomagkézbesítéső vállalat. A cég a német Deutsche Post logisztikai vállalat egyik fő részlege és évente több mint 1,6 milliárd csomagot szállítanak ki globálisan.

 

Céljuk, hogy a vásárlókat minden eddiginél gyorsabban és olcsóbban kiszolgálják a szállítási folyamataikkal. A DHL több mint 220 országban van jelen, alkalmazottaik száma pedig a 400 000 főt is meghaladja. A vállalat a következő évtizedekre is nagy hangsúlyt feket és egyre több olyan beruházást indítanak, amelyekkel a jövő logisztikai kihívásaira keresik a megoldást.

 

2030-ra már a folyamatok 30 százalékát robotokkal oldanák meg a raktárakban

 

Most épp a munkaerőhiány okozza a legnagyobb gondot a nagyvállalatnak, így folyamatosan bővítik a robotokat és az autonóm raklapmozgatókat a világ 1500 DHL-raktárában, hogy segítsék az ott dolgozók mindennapi munkáját. A robotok a raktárakban képesek az árukat függőlegesen és vízszintesen is mozgatni, így szinte az összes raklapmozgatási folyamatban használhatók.

 

A cég elsőkörben ott vezeti be a robotokat, ahol a legnagyobb a munkaerőhiány. Ilyen térség például az Egyesült Királyság és Észak-Amerika. A robotok megjelenésének köszönhetően komoly mértékű munkaerő-kapacitás szabadult fel a raktárakban, a cég így ezen munkavállalókat a hatékonyabb folyamatokba tudja bevetni.

 

Forrás: Napi.hu, DHL, Sourcing Journal
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu