Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Külföld

A Muzulmán Testvériség áll a migrációs hullám mögött?

2016. January 05. 15:30
A Muzulmán Testvériség áll a migrációs hullám mögött?

Milos Zeman szerint az Európába irányuló illegális bevándorlást a Muzulmán Testvériség szervezi. A cseh államfő erről a cseh közszolgálati rádióban sugárzott január 4-i interjúban beszélt. Véleményét a marokkói külügyminisztertől, valamint az Egyesült Arab Emírségek egyik vezető politikusától szerzett információkra alapozta.

A cseh köztársasági elnök informátorai szerint a Muzulmán Testvériség nemcsak az arab országokat, hanem az egész világot meg akarja hódítani. "Ez az ideológiájuk" - jelentette ki Milos Zeman. "E két információs forrás alapján úgy vélem, hogy ezt az inváziót a Muzulmán Testvériség szervezi, természetesen számos ország anyagi segítségének felhasználásával" - hangsúlyozta Milos Zeman a Cesky Rozhlas Plus rádióban elhangzott beszélgetésben. Hogy mely államokra gondolt, azt nem mondta meg. Zemannak szilárd meggyőződése, hogy az embercsempészeket a háttérből szervezik és irányítják.Illegális bevándorlók Ausztria szlovén határán


"Az iszlamistáknak ahhoz nincs erejük, hogy háborút indítsanak Európa ellen. Ahhoz azonban elég erősek, hogy hatalmas migrációs hullámot indítsanak el, és ennek segítségével hatalmukba kerítsék Európát, ahogy az ma már valóság néhány nyugat-európai nagyvárosban, ahol a rendőrség éjjel fél kimenni az utcára..." - fejtette ki véleményét Zeman. Rámutatott: csak Törökországban több mint 25 ezer embercsempész dolgozik, s ez több, mint az egész cseh hadsereg létszáma. "Egy ilyen hatalmas embercsempész-hálózatot megszervezni komoly előkészítést igényel" - tette hozzá. Megjegyezte, hogy ezt a hálózatot nyilván valaki a háttérből szervezi. Zeman megismételte korábbi álláspontját, miszerint a fiatal szíriaiaknak nem kellene elfutniuk az Iszlám Állam elől, hanem fegyverrel a kezükben fel kellene vele venniük a harcot.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu