Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

A montenegrói-magyar gazdasági kapcsolatot erősítenék

2015. March 13. 12:44
A montenegrói-magyar gazdasági kapcsolatot erősítenék

A 41. budvai Food Fair Nemzetközi Élelmiszer-ipari Vásáron Magyarország élelmiszeripara is bemutatkozik. 17 cég, többek között tej és húsipari vállalkozás, borászat, édesipari vállalat és gyógyteákat készítő üzem mutatja be termékeit és keres üzleti partnert.

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos is kiutazott, és találkozott Blagota Radulovic-al, a montenegrói földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhelyettesével.Budai Gyula szerint, a bővülő kétoldalú kapcsolatok ráadásul tovább erősítenék a magyar mezőgazdasági termékek piacát. Egy sikeres montenegrói együttműködéssel ugyanis további három ország, Albánia, Macedónia és Koszovó mintegy 7 millió fős piaca is megnyílhatna a magyar termelők, tenyésztők, élelmiszer-ipari cégek előtt.

Czerván György megnyitotta a 41. Food Fair Élelmiszeripari Kiállítást, aki hangsúlyozta: a két ország jó kapcsolatát támasztja alá az országok miniszterelnökei által 2012-ben aláírt kiemelt partnerség megteremtéséről szóló politikai nyilatkozat.

Az agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte: 2010-ben útjára indított „Keleti nyitás” kormányzati politika egyik kiemelt célterülete Montenegró. Közös célunk a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok fellendítése, amelyet nagyban segít a 2014 őszén megnyitott Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Czerván György az előző napi tárgyalásokkal kapcsolatban megjegyezte: a montenegrói látogatás alkalmával folytatott kétoldalú egyeztetések előrevetítik Magyarország és Montenegró közötti együttműködések fellendülését.

 

FM/KKM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu