Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Külföld

A mesterséges intelligencia a költségeket is csökkenti

2022. October 11. 21:15
A mesterséges intelligencia a költségeket is csökkenti

Németországban már az uszodák üzemeltetésének költség csökkentésébe és a szellőztetésbe is bevetik a jövő technológiákat.

Egyre több európai ország gondolja úgy, hogy a költségek csökkentését olyan jövő technológiai megoldásokkal hajtják végre, mint a mesterséges intelligencia. A mesterséges intelligencia nagyon hatékony praktikának bizonyul a kezdeti befektetéseket követően.

 

Németországban most egy uszoda üzemeltetője jelentette be, hogy a létesítmény fenntartásának egyes munkafolyamatait innentől a mesterséges intelligencia fogja szabályozni, hiszen eredményes megoldásnak bizonyultak a tesztelések.

 

A mesterséges intelligencia ott segít, ahol tud

 

Az uszodák szerte a világ nagyon energiaigényes épületek, mivel közel nyolcvanszor annyit fogyasztanak, mint egy átlagos háztartás, a jelenleg tapasztalható energiaár emelkedés miatt pedig gyors beavatkozására van szükség a kiadások csökkentésére.

 

A szóban forgó uszoda szellőztető szerkezetét mesterséges intelligenciával működő vezérléssel egészítették ki, amelynek köszönhetően legalább 20%-os költségcsökkentést várnak.

 

A cég 1 éven át gyűjtötte az adatokat a szellőzőrendszerről és a környezetről, a mesterséges intelligencia rendszer pedig abból tanulva jóval hatásosabb szellőztetésre képes, mintha csak manuálisan állítanák át a folyamatokat.

 

Forrás: IpariCégek
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu