Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Külföld

A magyarországon befektető német vállalatok és a magyar kormány párbeszédéről egyeztettek

2012. October 31. 10:16
A magyarországon befektető német vállalatok és a magyar kormány párbeszédéről egyeztettek

A Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök német nagyvállalatok képviselőivel tárgyalt az Országházban.


A Német Üzleti Fórum keretében találkozott a Magyarországon működő legnagyobb német vállalatok képviselőivel Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár október 27-én.

Az informális megbeszélésen szó volt arról, hogy milyen hatása van a magyar kormány döntéseinek a vállalati szektorral. A tárgyaláson többek között jelen volt a Continental Automotive Hungary Kft., a Knorr-Bremse Hungária Kft., az RWE Hungária Kft. illetve a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. is.

A Német Üzleti Fórum keretében találkozott a Magyarországon működő legnagyobb német vállalatok képviselőivel Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár

Orbán Viktor miniszterelnök német nagyvállalatok képviselőivel tárgyalt az Országházban

 


A találkozó eredményeként a legnagyobb ipari munkaadókként a magyar gazdaságban fontos szerepet játszó német vállalatok és a magyar kormány rendszeres, informális találkozókon folytatják a jövőben a párbeszédet.

Ezt megelőzően, október 4-én Szijjártó Péter találkozott a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnökségével és német cégek képviselőivel és a kormány stratégiai megállapodást kötött a Magyar Suzuki Zrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Hankook Tire Magyarország Kft.-vel és a Richter Gedeon Nyrt.-vel.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu