Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

A Magyar-moldovai befektetéseket ösztönöznék

2013. April 26. 20:32
A Magyar-moldovai befektetéseket ösztönöznék
Magyar-moldovai gazdasági együttműködést írtak alá április végén. Az aláírók közös célja, hogy koordináltan nyújtsanak segítséget a két ország vállalkozói közötti üzleti kapcsolatok kiépítéséhez, valamint hogy ösztönözzék az egymás országaiba irányuló befektetéseket.

 Szijjártó Péter


A Magyar-Moldovai Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) budapesti alakuló ülés zárásaként Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Octavian Calmic moldovai gazdasági miniszterhelyettes, a GVB magyar és moldovai társelnökei aláírták a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Moldovai Befektetés- és Exportösztönzési Szervezet (MIEPO) közötti együttműködési megállapodást.

A magyar-moldovai áruforgalom összértéke 2012-ben 103,5 millió euró volt. Kivitelünk közel négyszerese behozatalunknak. A magyar aktívum 2012 végén 60,8 millió eurót tett ki.

A HITA fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. Így a  partnerek az aláíráskötéskor megállapodtak abban, hogy tájékoztatják egymást az országaikban meghirdetett nemzeti projektekről, új befektetési lehetőségekről, a jogi és befektetési környezet változásairól, valamint közös szemináriumok szervezésével nyújtanak hasznos információkat a potenciális befektetők és üzleti körök számára.


-tk-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu