Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A külügyminisztérium elítéli az iraki merényletsorozatot

2011. August 16. 20:53
A külügyminisztérium elítéli az iraki merényletsorozatot
A Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a 2011. augusztus 15-i, Irak-szerte elkövetett robbantás merényletsorozatról. A külügyi tárca az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, Magyarország elítéli a terrorista akciót, amelynek ismét ártatlan emberek estek áldozatul. A Külügyminisztérium együttérzését fejezi ki az áldozatok családjának és az iraki hatóságoknak.

 

A terrorista akciónak ismételten ártatlan emberek estek áldozatul, amit Magyarország elítél. A Külügyminisztérium együttérzését fejezi ki az áldozatok családjának és az iraki hatóságoknak. Több városban volt pokolgépes támadás hétfőn Irakban, az összehangolt merényletsorozatban legalább 67 ember vesztette életét, és több mint háromszázan megsebesültek.

Magyarország abban érdekelt, hogy az iraki újjáépítés és a demokratikus intézményrendszer fejlesztése folytatódjon, mindezzel hozzájárulva a lakosság biztonságának megteremtéséhez, és a rendelkezésére álló eszközökkel támogatja e folyamatot - olvasható a minisztérium által kiadott hivatalos közleményben.

 

A mostani támadássorozat az év egyik legvéresebb akciója volt Irakban.

Robbanás Kirkukban. EPA Fotó: Khalil Al-a Nei

 

A mostani támadássorozat az év egyik legvéresebb akciója volt.

 

A hatóságok gyanúja szerint az erőszakcselekmények mögött az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szélsőségesek lehetnek, akik a kormány hatalmát akarják gyengíteni, és meg akarják rendíteni a lakosságnak a helyi biztonsági erőkbe vetett bizalmát - áll a kiadott kommünikében.

A merényletsorozat a Bagdadtól 160 kilométerre délkeletre fekvő Kút városában kezdődött. Pokolgépes támadás történt többi között Bagdadban, Tadzsiban, Kirkúkban és a síiták szent városaiban, Nedzsefben és Kerbalában, valamint Dijala tartomány több településén is. (T.A)

forrás: MTIKapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu