Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Külföld

A külföldi tőke számára Sanghaj népszerű célpont

2012. October 22. 14:47
A külföldi tőke számára Sanghaj népszerű célpont
Sanghaj, az egyik legismertebb kínai nagyváros a külföldi mozgótőke részéről rendkívül keresett a PwC Lehetőségek városai címet viselő összeállítása szerint.
A kelet-kínai metropolisz a külföldi projektek számát és a befektetett összegek nagyságát illetően is vezeti a globális listát. A város által vezetett statisztikák szerint tavaly összesen 20,1 milliárd dollár értékű külföldi működőtőke érkezett a városba, 31,3 százalékkal több, mint 2010-ben. Az év első nyolc hónapjában az összeg megközelítette a 16 milliárd dollárt, amiből 10,6 milliárd dollár már megvalósult beruházás.

A kínai vezetés tervei szerint Sanghaj 2015-re a jüan kereskedelmének, árazásának és a jüanügyletek elszámolásának globális centrumává lépne elő, 2020-ra pedig Hongkonghoz, New York-hoz és Londonhoz hasonló pénzügyi világközponttá kíván válni.

kína

Kína vezetésének tervei szerint Sanghaj 2015-re a jüan kereskedelmének, árazásának és a jüanügyletek elszámolásának globális centrumává lépne elő

 

 


Az elmúlt másfél hónapban egyébként rekord számú intézményi befektető jelezte érdeklődését a kínai tőkepiacok iránt - írja az állami Értékpapírpiaci Szabályzó Bizottság (CSRC) forrásaira hivatkozva a Caixin gazdasági és pénzügyi magazin. Európából 13 cég lépne be újonnan a kínai tőkepiacokra, összesen mintegy 8 milliárd dolláros kvótáért folyamodva.

A kínai részvény- és kötvénypiaci befektetések jelenleg a kvalifikált külföldi intézményi befektető (QFII) nevet viselő program keretein belül lehetségesek Kínában, amelyet a kínai vezetés 2003-ban indított el. Az előírások szerint a külföldi beruházóknak először a CSRC-hez kell engedélyért fordulniuk, ezután a devizafelügyeletért felelős szabályozószerv, a SAFE határoz meg kvótákat számukra.A kiadható összkvóta értéke jelenleg 80 milliárd dollárt tesz ki, amiből szeptember közepéig összesen 30 milliárd dollár kelt el.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu