Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.23. - Friday, Alfréd napja van.

Külföld

A köztársasági elnök Párizsban találkozott a francia nemzetgyűlés elnökével

2011. October 26. 16:28
A köztársasági elnök Párizsban találkozott a francia nemzetgyűlés elnökével
Schmitt Pál köztársasági elnök és Bernard Accoyer, a francia nemzetgyűlés elnök Párizsban folytatott megbeszéléseket október 26-án.

Schmitt Pál


Schmitt Pál megnyugtatta tárgyalópartnerét, hogy az új alaptörvény garanciát biztosít a következő nemzedékeknek a szabadságjogok gyakorlására, miután az emberi jogokra vonatkozó részt az Európai Unió Alapjogi Chartájából emelték át. Hangsúlyozta, hogy "a médiában a szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága 100 százalékos", valamint jelezte, hogy a médiatörvényben az Európai Bizottság által kifogásolt passzusok módosításra kerültek.

Az eurózóna válsága kapcsán a köztársasági elnök elmondta: annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja az övezetnek, teljes mértékben annak stabilitásában érdekelt, hiszen Magyarországnak célja az eurózónához való csatlakozás, ezenkívül a kereskedelmi forgalom döntő hányadát az európai országokkal bonyolítja le. Ezért is fontos, hogy Magyarország jelen van a brüsszeli tanácskozáson és kifejtheti álláspontját.

A magyar köztársasági elnök Párizsból Monte Carlóba utazott tovább, ahol II. Albert monacói herceg meghívására a Béke és Sport Fórum elnevezésű konferencián vesz részt. Schmitt Pál pénteken utazik haza Budapestre.


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu