Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.30. - csütörtök, Auguszta napja van.

Belföldi hírek

A köztársasági elnök Kolozsvárra látogat

2011. augusztus 19. 13:59
A köztársasági elnök  Kolozsvárra látogat
A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság meghívására kétnapos látogatásra Kolozsvárra utazik vasárnap Schmitt Pál köztársasági elnök - tájékoztatta az MTI-t a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) külügyi hivatalvezetője.
Az államfő vasárnap a száztagú cigányzenekar a Kolozsvári Magyar Napokat lezáró koncertje előtt mond beszédet, majd hétfőn - az esemény fővédnökeként - megnyitja a Nemzetközi Hungarológiai Kongresszust - tájékoztatta Schmitt Pál köztársasági elnök programjáról az MTI-t Vajna Márton, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) külügyi hivatalvezetője.

A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság meghívására kétnapos látogatásra Kolozsvárra utazik vasárnap Schmitt Pál köztársasági elnök. fotó:MTI

Schmitt Pál fotó:MTI
A közleményből kitűnik, hogy az államfő a látogatása alatt találkozik az erdélyi magyar egyházak, illetve politikai és érdekvédelmi szervezetek vezetőivel, emellett hat köztársasági érdemérmet, illetve további tizenhárom állami kitüntetést is átad. A köztársasági elnök a magyarpalatkai református iskolát, a válaszúti szórványkollégiumot és a Mezőségi Néprajzi Múzeumot is felkeresi.

A köztársasági elnök a magyarpalatkai református iskolát, a válaszúti szórványkollégiumot és a Mezőségi Néprajzi Múzeumot is felkeresi.

Magyarpalatka - református templom
Az államfő kolozsvári útjával a nemzet egységének képviseletére, valamint a határon túl élő magyar közösségekkel történő aktív kapcsolattartásra irányuló fontos vállalásának tesz eleget - hangsúlyozta a közleményben Vajna Márton.
forrás: MTI-fidesz.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu