Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.30. - csütörtök, Auguszta napja van.

Belföldi hírek

A koszovói köztársasági elnök Magyarországra érkezett

2011. szeptember 13. 20:50
A koszovói köztársasági elnök Magyarországra érkezett
Schmitt Pál államfő meghívására Magyarországra látogatott Atifete Jahjaga, a Koszovói Köztársaság elnöke - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel.
Atiefete Jahjaga három napos magyarországi látogatása különös jelentőséggel bír, mivel a koszovói állam 2008-as megalakulása óta először látogat hazánkba a balkáni ország államfője - olvasható az elnöki hivatal által kiadott tájékoztatóban.Az esemény illeszkedik a nyugat-balkáni országok felsőszintű vezetőivel való találkozók sorába - fűzték hozzá.

a koszovói állam 2008-as megalakulása óta először látogat hazánkba a balkáni ország államfője

Atiefete Jahjaga három napos magyarországi látogatása különös
jelentőséggel bír fotó:MTI
A kétoldalú gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok, valamint a regionális együttműködés erősítésének fontosságát hangsúlyozza majd Schmitt Pál köztársasági elnök a tárgyalásokon. A koszovói köztársasági elnök a hivatalos elnöki program során találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, és Kövér László házelnökkel is.

Magyarország elkötelezetten támogatja a nyugat-balkáni térség és Koszovó európai integrációját.

Mintegy 240 fős magyar katonai kontingens szolgál
a NATO KFOR missziójában
A közleményben szerint Magyarország elkötelezetten támogatja a nyugat-balkáni térség és Koszovó európai integrációját. Hazánk jelentős támogatást nyújt az ország stabilitásához és az állami intézmények kiépítéséhez. Mintegy 240 fős magyar katonai kontingens szolgál a NATO KFOR missziójában, és további 44 rendőr, illetve jogász az EU által felállított EULEX misszióban - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal, MTI-hez eljuttatott közleményében. (T.A)
forrás:MTI
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu