Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Külföld

A jövő év elején már egymilliárd 5G felhasználó lehet

2022. June 28. 22:26
A jövő év elején már egymilliárd 5G felhasználó lehet

Várhatóan 2022 végén vagy 2023 elején lesz meg az egymilliárd 5G előfizető globálisan.

Az Ericsson Mobility Report legfrissebb elemzéséből kiderült, hogy 2022 végére vagy 2023 elejére meglesz a világon az egymilliárd 5G előfizető. Egy korábbi elemzés hamarabbra várta ennek a számnak az átlépését, de a világpiaci folyamatok miatt egy picit megcsúszott ez a mérföldkő, ami így is hatalmas teljesítmény globálisan és előrevetíti a jövő technológiák további terjedését.

 

Az 5G szempontjából Ázsia északkeleti része és Észak-Amerika számít a legfejlettebbnek. Kínában, Tajvanon vagy Dél-Koreában például nagyon gyors ütemben terjed az 5G és már minden ötödik mobiltelefonos előfizetés 5G-s lesz.

 

Nagyon erősen megugorott az 5G felhasználók száma egyes régiókban

 

Európa nyugati felén ez az arány csupán 6 százalék, a mi régiónkban pedig alig 1 százalék. Az előrejelzések azt vetítik előre, hogy Nyugat-Európa ebben a mutatóban gyorsan felfog zárkózni az élvonalba. Fontos változás, hogy a koronavírus kirobbanása óta globálisan megduplázódott az adatforgalom.

 

Folyamatosan emelkedik az előfizetések száma világszerte, ezért egyre komolyabb adatforgalmat bonyolítunk le. A tavalyi év végéig közel 20 szolgáltató indított el 5G hálózatot a világon, ez a szám a közeljövőben tovább bővülhet.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu