Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Külföld

A felszín alatt valósítják meg az önvezető teherszállítást

2022. July 17. 07:00
A felszín alatt valósítják meg az önvezető teherszállítást

Svájc óriási fejlesztéseket kezdeményezett az önvezetéshez kapcsolódóan.

Egészen elképesztő projektet hirdettek meg Svájcban. Az országban olyan megoldást terveznek, amellyel kivitelezhetővé válik a felszín alatti önvezető teherszállítást. Svájc az ehhez hasonló fejlesztésekben látja a teherszállítás jövöjét.

 

A Föld alatti szakaszt már a következő évtized elején, várhatóan 2031-ben átadhatják. Az alagút a Cargo Sous Terrain nevet kapja és 10 megállóval fog rendelkezni az összesen 70 kilométeres felszín alatti úton.

 

A Föld alatt egy olyan rendszert építenének ki a svájciak, amely önvezető lenne, károsanyag kibocsátás nélkül és főleg kisebb rakományok szállítására lenne alkalmas. Ezzel a megoldással jelentősen csökkenthető lenne a közutak óriási forgalma, amely évről-évre egyre nagyobb mértékben növekszik.

 

Jöhet a Föld alatti szállítás?

 

Az áruforgalom 3 sávon és sínen folyna az alagútban. Az önvezető eszközök maximum 30 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek. Az önvezető eszközök úgynevezett elektromos szállítóegységek lennének, amelyek egyszerre két raklap árut fognak szállítani.

 

Az alagútba hűtőrendszert is terveznek, hogy olyan árukat is tudjanak benne szállítani, amelyek folyamatos hűtést igényelnek.

 

Forrás: Világgazdaság
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu