Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Külföld

A divatipar is a mesterséges intelligenciában bízik

2021. December 01. 14:23
A divatipar is a mesterséges intelligenciában bízik

Egyre nagyobb mértékben alkalmazzák a mesterséges intelligenciát a divat kereskedelemben is.

Manapság már szinte minden szektor és minden iparág kamatoztatja a mesterséges intelligencia előnyeit. Nincs ez másképp a divatiparban sem, ahol egyre nagyobb mértékben kívánják kiaknázni az új technológiák előnyeit. A divatiparban a mesterséges intelligencia a valódi üzletekre, illetve a webáruházakra is óriási hatást gyakorol, természetesen jó értelemben.

 

A világszinten népszerű ZARA márka például a mesterséges intelligenciát használja, hogy megjósolja és előre felismerje a változó trendeket, méghozzá minél gyorsabban, hiszen a gyors reagálás elégedettséget vált ki a vásárlókból. A mai vásárlókat már a személyre szabással is könnyedén meg lehet nyerni. A nagy divatmárkák kivétel nélkül fejlett technológiát használnak, hogy a fogyasztók preferenciáinak megfelelően ajánljanak egy ruhadarabot.

 

Az üzleteknek, az e-kereskedelemben és még a készletezésben is segít a mesterséges intelligencia

 

A mesterséges intelligencia a kiskereskedők és az e-kereskedelemben tevékenykedők számára is nyereséget termel, mivel a szoftverek képesek felismerni az előző időszak adataiból, hogy melyek azok a kategóriák és dizájnok, amelyek iránt nagy volt a kereset. Az elmúlt időszakban a vállalkozások beszerzési részlegei is elkezdték felismerni az új technológiákban rejlő lehetőségeket. Ezen részlegeket a raktározásban segíti a mesterséges intelligencia és abban, hogy ne legyen se túl kínálat, sem pedig hiány.

 

Manapság már a közösségi médiában elemezhetőek a bejegyzések és a beszélgetések, hogy a fogyasztók mégis mit gondolnak az egyes divatmárkák kínálatairól, így a marketingesek a mesterséges intelligencia alkalmazásokkal karöltve egyszerűen célozhatják meg hirdetésekkel a célközönséget.

 

Forrás: ComputerWorld
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu