Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Külföld

A brüsszeli robbantást Párizsba tervezték

2016. April 11. 17:23
A brüsszeli robbantást Párizsba tervezték

A belga főügyészség vasárnapi közlése szerint a brüsszeli robbantásokat elkövető dzsihadista csoport Párizsban akarta elkövetni újabb merényletét, ám érezték, hogy a nyomozás egyre közelebb került hozzájuk, így nem vártak tovább. Az eredeti tervüket több társuk letartóztatása miatt változtatták meg.

Pénteken, április 8-án több társával együtt elfogták Brüsszelben azt a "kalapos férfit", akit a biztonsági kamerák a repülőtéren robbantó testvérpár mellett rögzítettek. A körözött férfiról kiderült, hogy ő Mohamed Abrini, akit már a páriszi merényletek óta köröznek. Az ügyészség szerint bizonyított a kapcsolat a 130 halálos áldozatot követelő párizsi és a 32 áldozattal járó brüsszeli merényletek kitervelői, elkövetői között.A párizsi mészárlás kitervelője, Salah Abdeslam


Mohamed Abrini, a "kalapos férfi" az ügyészség szerint bűntársa volt a párizsi merényletek egyik kitervelőjének, Salah Abdeslamnak. Abrinit 2015 októberében egy Salah Abdeslam által bérelt autóval hozták németországi Belgiumba, őt egy áruház belső kamerarendszere is rögzítette, miközben a repülőtéren elkövetett robbantásos merényleteknél használt táskákat megvásárolta. A belga sajtó úgy véli, a pénteki brüsszeli őrizetbe vételekkel a hatóságok elfogták vagy megölték a párizsi és a brüsszeli merényletek összes ismert gyanúsítottját.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu