Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Külföld

A 15 uniós tagország a kohéziós politikáról tanácsokozott

2012. June 04. 15:45
A 15 uniós tagország a kohéziós politikáról tanácsokozott
A kohézió barátai elnevezésű bukaresti csúcstalálkozón a résztvevők elismerték, hogy az unió elmaradottabb térségeinek felzárkóztatására fordítandó támogatási rendszer reformra szorul, de ez szerintük nem járhat a kohéziós alapok csökkenésével.
A bukaresti tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök képviselte Magyarországot, ahol közös nyilatkozatot fogadott el június 1-én Bukarestben az a 15 uniós tagország, amely a kohéziós, azaz felzárkóztatási politika folytatásában érdekelt az Európai Unió következő hét éves költségvetési időszakában.

A nyilatkozat szerint a kohéziós politika bebizonyította létjogosultságát, az elmúlt időszakban ezzel 2,4 millió új munkahely jött létre.orbán

A bukaresti tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök képviselte Magyarországot

 

 


Magyarországnak is alapvető érdeke, hogy a felzárkóztatásra fordítható uniós támogatás ne csökkenjen a 2014-2020-as költségvetési időszakban.

A konferenciát követően Orbán Viktor hivatalában kereste fel Traian Basescut is. "Egyetértettek a román államfővel abban, hogy mindkét országnak nagyon fontos, hogy a kohéziós források ne csökkenjenek a következő időszakban.- mondta a miniszterelnök."- mondta a miniszterelnök.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu