Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Külföld

2021 a Tesla éve lehet, az autóik mellett egyéb termékeik is keresettek

2021. January 06. 15:09
2021 a Tesla éve lehet, az autóik mellett egyéb termékeik is keresettek

A Tesla weboldalán elérhető adatok alapján a vállalat 2020-ban harmadával több autót adott el, mint 2019-ben. A tavalyi sikeres zárás után idén még nagyobb lendületben a cég, energetikai divíziója is jól teljesít a napelemek forgalmazásában. 

Tavaly majdnem félmillió autót értékesített a Tesla, amely az autóipari cégnek óriási növekedést jelent. A szám feltornázásához hozzásegített Elon Musk alapító-vezérigazgatójának akciója, december 29-e és december 31-e közt ingyen kínálta a vállalat “önvezető” csomagját.

 

A kedvezmény nélkül is dinamikusan fejlődik a cég, Norvégiában például a 2020-ban eladott autók fele elektromos meghajtású jármű volt, amelyek közül a második legnépszerűbb a Tesla volt. Csak a Volkswagen előzte meg.

 

Népszerűek a Tesla napelemei is

 

Az energetikai részlegük, a Tesla Energy is egyre népszerűbb projekteket készít. Egyre több esetben napelemekkel látják el az autóik energiaszükségleteit. A Tesla nem titkolt célja, hogy pár éven belül egyfajta közüzemi szolgáltatóvá váljon - írja az Alternatív Energia oldala. Powerwall nevű, otthonunkban használható akkumulátoraik szintén keresettek.

 

A Tesla hamarosan Budapesten is megnyitja első szalonját és márkaszervizét, szintén a honlapján tették közzé, hogy a magyar fővárosba keresik legújabb kollégáikat. Az elektromos autók rajongóinak így nem kell többé külföldről behozatniuk az alkatrészeket.

 

M. A. 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu