Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Külföld

2012-ben a magyar-kínai kapcsolatok rendkívül aktívak voltak

2013. January 09. 13:00
2012-ben a magyar-kínai kapcsolatok rendkívül aktívak voltak
Az utóbbi egy évben a magyar-kínai kapcsolatok rendkívül aktívak voltak, az utóbbi időben is gyakoriak a magas szintű vezetői, szakértői, valamint vállalati és intézményi delegációk látogatása - foglalta össze Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.
A kínai-magyar gazdasági célú látogatások felpörögtek a múlt évben - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter összesítéséből, írja a napi.hu.

Az összesítés szerint 2012 júniusában Magyarországra látogatott a kínai Emberi Erőforrás és Társadalombiztosítási Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese, Wang Xiaochu, alátogatás alkalmával az NGM és a kínai fél közös nyilatkozatot adtak ki a foglalkoztatáspolitika területén megvalósítandó együttműködésről.


Matolcsy György

A Nemzetgazdasági Minisztérium minisztere, Matolcsy György foglalta össze a kínai-magyar kapcsolatokat


kína

Az NGM-ből Csizmadia Norbert tervezéskoordinációért felelős államtitkár - Wen Jia-bao kínai miniszterelnök meghívására - járt 2012 júliusában hivatalos körúton Kínában, valamint Zsarnóci Csaba pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár találkozott hivatalos útja során kínai partnerével.

Mészáros György, a Nemzeti lnnovációs Hivatal (NIH) elnöke a kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködések fejlesztése érdekében 2012 folyamán kétszer, szeptemberben és decemberben járt hivatalos körúton Kínában.

2012 októberében Magyarországra látogatott Gao Hucheng, a Kínai Népköztársaság kereskedelmi miniszter-helyettese, a látogatás alkalmával egyetértési nyilatkozatot írt alá a kínai Kereskedelmi Minisztérium és az NGM a Magyarország területén gazdasági és technológiai övezetek létesítésének közös megvizsgálásáról.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu