Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

20 éves a kapcsolatunk Azerbajdzsánnal

2012. November 30. 18:56
20 éves a kapcsolatunk Azerbajdzsánnal
A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Szijjártó Péter  Magyarország és Azerbajdzsán közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 20. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi konferencián vett részt.


Szijjártó Péter a gazdasági kapcsolatokat illetően kiemelte, a magyar gazdaság kínálati és az azeri piac keresleti struktúrája lefedik egymást, és Azerbajdzsán hatékonyan járulhat hozzá az európai energiabiztonság megteremtéséhez. Kitért arra is, hogy a két ország között dinamikusan bővül a kereskedelmi forgalom, de jelenleg még nem használják ki a gazdasági kapcsolatokban rejlő összes lehetőséget. Megjegyezte, a jövő héten Bakuban megnyitja az első magyar kereskedőházat.

Szijjártó Péter

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Szijjártó Péter Magyarország és Azerbajdzsán közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 20. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi konferencián vett résztA válság után semmi sem lesz olyan, mint korábban, új politikai és gazdasági környezetre kell felkészülni - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a kormány válasza az új helyzetre a keleti nyitás politikája. Arról is beszélt, hogy hogy stratégiai szövetséget kell kiépíteni a kaukázusi köztársaságokkal, és eddig Azerbajdzsánnal alakítottuk ki a legszorosabb és legaktívabb kapcsolatokat. Ali Ahmadov, az Új Azerbajdzsán Párt (NAP) elnökhelyettese hangoztatta, hogy a két ország közötti kapcsolatok sikeresen fejlődnek, és jó lehetőségek kínálkoznak további elmélyítésükre.


MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu