Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

150 üzleti tárgyalás az 1. Arab-Magyar Gazdasági Fórumon

2012. November 16. 20:51
150 üzleti tárgyalás az  1. Arab-Magyar Gazdasági Fórumon

Közel 90 magyar projektet ismerhettek meg az arab befektetők a kétnapos arab-magyar gazdasági fórumon, a projektek együttesen 1,97 milliárd eurót vonzhatnak Magyarországra. A fórum során több mint 150 kétoldalú üzleti tárgyalást folytattak a konferencia arab és magyar résztvevői.

Orbán Viktor miniszterelnök


A kétnapos rendezvény célja a magyar befektetési és üzleti környezet, a kiemelt ágazatok, illetve befektetésre alkalmas konkrét magyar projektek bemutatása, a befektetések ösztönzése és a kereskedelemfejlesztés elősegítése volt – mondta el Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnöke.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az együttműködési lehetőségek közül a klinikai orvosi ellátás területét emelte ki, valamint a kórházi informatikai rendszerek fejlesztését, amelyben a meglévő magyar tudás és tapasztalatok iránt több arab ország is érdeklődést mutat.

arab-magyar gazdasági fórium


Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy Magyarország Külügyminisztériuma nyitott együttműködési megállapodások aláírására az arab országok képviselőivel, egyfajta keretet biztosítva a konkrét üzleti együttműködéseknek.

A Mezőgazdaság és élelmiszeripar panelen belül Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy Magyarország együttműködési lehetőségeket kínál a baromfi-, szarvasmarha- és juhtenyésztés, az erdőgazdálkodás (elsivatagosodás elleni technológiák), a víztechnológiák és az ezekhez kapcsolódó szakképzési és tudományos területén.

Pénzügyi és banki együttműködés panelben az Eximbank részéről aláhúzták, hogy az általuk kínált konstrukciók között belföldi és külföldi befektetési és exportfinanszírozási termékek is megtalálhatók, és képesek akár a külföldi importőrnek is finanszírozást biztosítani.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu