Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Több száz milliós török beruházás várható

2012. October 18. 10:35
 Több száz milliós török beruházás várható
A Török-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének bejelentése szerint tervben van egy 250-300 millió eurós török telekommunikációs beruházás szerződése.


A hévízi önkormányzat által szervezett első török-magyar üzletember találkozó n kiderült, hogy tárgyalások kezdődnek a világ második legnagyobb üveggyártó cégének magyarországi befektetéséről is.

pénz


A telekommunikációs beruházás állítólag meghaladja az eddigi legnagyobb magyarországi török befektetés, a Liszt Ferenc Repülőtéren a földi kiszolgálással foglalkozó Celebi Ground Handling Kft. 45 millió eurós beruházását.

Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy Törökország a világ második legdinamikusabban fejlődő gazdasága, amely az elmúlt években mintegy 9 százalékos éves ütemben bővült.

Ma 700 török cég működik Magyarországon, a Celebi után a legnagyobb egy Szegeden működő dönergyártó vállalkozás. A két ország között az elmúlt évben 1,8 milliárd eurós áruforgalom volt, pozitív magyar egyenleggel.

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu