Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Külföld

Nő a külföldiek befektetési kvótája Kínában a szakemberek szerint

2013. January 18. 16:26
 Nő a külföldiek befektetési kvótája Kínában a szakemberek szerint
Hongkongban hangzott el a Kínai Értékpapírpiaci Szabályozó Bizottság (CSRC) elnökének a szájából, hogy a korábbinak akár a tízszeresére is emelhetik a külföldi intézmények számára kiosztható befektetési kvótákat Kínában.

Kuo Su-csing a külföldiek számára részvény- és kötvénypiaci befektetéseket lehetővé tevő kvalifikált külföldi intézményi befektető (QFII) nevet viselő program kereteinek kiszélesítéséről beszélt.

A jelenleg 80 milliárd dolláros kiadható összkvótával működő program kereteit a jövőben jelentős mértékben kibővíthetik,  sosem látott összegű befektetést és befektetőt Kínába vonzva .

Kínai Értékpapírpiaci Szabályozó Bizottság (CSRC)

Kínai Értékpapírpiaci Szabályozó Bizottság (CSRC)  szerint nő a külföldiek befektetési kvótája KínábanA 2003-ban elindított QFII iránt évről évre több intézményi befektető érdeklődik, csak tavaly annyian regisztráltak, mint a megelőző hat évben összesen. A tavaly decemberben életre hívott RQFII a kínai valuta nemzetköziesedését szolgálja, keretein belül külföldi beruházók hongkongi jüan-alapokon keresztül fektethetnek be a szárazföldi Kína értékpapírpiacain.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu