Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Kormányhivatalok

Zala megyében további 10 kormányablakot nyitunk meg - interjú Rigó Csabával, Zala Megye Kormánymegbízottjával

2013. November 20. 20:03
Zala megyében további 10 kormányablakot nyitunk meg - interjú Rigó Csabával, Zala Megye Kormánymegbízottjával
Rigó Csaba, a Zala Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottját a hivatal munkájával kapcsolatban kérdeztük, de a Kormányablakot érintő változásokról is olvashatnak interjúnkban.
- Szlovén partnerekkel közösen szerveznek Zala megyében munkaügyi programot. A Magyarország-Szlovénia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében tartottak szeptemberben LAMAPROM munkaügyi konferenciát. Milyen hatással lehet a program a Zala megyei foglalkoztatásra?
- Biztos vagyok benne, hogy a 2013. szeptember 24-én, Zalaegerszegen megrendezett Munkaügyi Konferencia számos pozitív hatást gyakorol Zala megye foglalkoztatási helyzetére.

 Rigó Csaba,


Ezt egyrészt alátámasztja az, hogy a résztvevőket informálták a Szlovéniában sikeresen működő ösztöndíj rendszerről, mely adaptálásának elősegítése nem mellesleg a projekt egyik kiemelt feladata. Ez nagymértékben elősegítheti, hogy egyre több fiatal forduljon a hiányszakmák felé és hozzájárulhat a fiatalok térségben tartásához.

Másrészt a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szakemberei bemutatták a jelenlévőknek a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatását támogató eszközöket. A további előadások számos elméleti és gyakorlati példákat mutattak be a munkaügyi támogatások hatékony felhasználására vonatkozóan.

- Hogyan változott az elmúlt hónapok során a Kormányablak forgalma, népszerűsége?

- Örömmel mondhatom, hogy a kormányablakokat az állampolgárok abszolút pozitív visszajelzésekkel fogadták. Ezt bizonyítja, hogy a két integrált ügyfélszolgálatot 2012-ben 5 130-al többen keresték fel, mint az előző évben. Ez a kedvező tendencia tovább folytatódik, mert a statisztikai előrejelzések azt mutatják, hogy 2013-ban is megmarad ez az 5000-5500 fős ügyfélszám emelkedés az előző évhez képest.  Úgy vélem, az ügyfélszám emelkedése, illetve a kormányablakok sikere Zala megyében több okra vezethető vissza.

Az állampolgárok egyre jobban megismerik, illetve felismerik az integrált ügyfélszolgálatok előnyeit, mely szerint itt egyszerűen és gyorsan elintézhetik ügyeiket anélkül, hogy a hivatalok sokaságát kellene felkeresniük. Az ügyfelek megelégedettségét elősegíti továbbá, hogy olyan ügyfélszolgálati munkatársak kiválasztása valósult meg, akik a kiválasztási és felkészítési folyamat eredményeként szakmailag felkészült munkaerőként képesek a kormányablakok komplex ügyfélszolgálati feladatainak ellátására.     

A kormányablakokban intézhető ügyek köre 2013. július 1-től 87 új ügykörrel egészült ki, így az állampolgárok ma már 150-féle ügyben fordulhatnak ügyfélszolgálatainkhoz.

- Hogyan fognak bővülni a megyében az ügyintézési lehetőségek?
- 2014-ben az egyablakos ügyintézés megvalósítása, illetve az integrált ügyfélszolgálati irodák hálózatának kiépítése a legfontosabb törekvés, valamint egy olyan közigazgatás megteremtése, melynek középpontjában az állampolgár áll.

Zala megyében további 10 kormányablakot nyitunk meg a jövőben, ezzel megvalósítva a kormányablak hálózatának járási szintre történő kiterjesztését, melynek eredményeként mindenki a lakóhelyén vagy ahhoz közel érheti el az állam hivatali szolgáltatásait.


A Zala Megyei Kormányhivatalban is cél a takarékos, hatékony működés

A Zala Megyei Kormányhivatali épületek korszerűsítésére adtak be pályázatot- Hamarosan sor kerül a Kormányhivatali épületek korszerűsítésére. Mit lehet erről tudni?

- 2013-ban kormányhivatalunk két épületre nyújtott be energia hatékonysági pályázatot. Az egyik épület a Megyeháza, amely egyben a Zala Megyei Kormányhivatal székhelye, a másik korszerűsítésre szoruló ingatlanunk a Göcseji u. 24. alatt található, ahol a Népegészségügyi Szolgálat (korábbi nevén ÁNTSZ), a Fogyasztóvédelem és az Építésügyi hivatal található.

A benyújtott pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség első körben pozitívan bírálta el. Jelenleg pályázatunk második körös értékelése zajlik, mely után – amennyiben sikeres lesz – aláírható a támogatási szerződés. Az épületeken külső hőszigetelést, tetőszigetelést, fűtéskorszerűsítést, a nyílászárók cseréjét, a villamos hálózat felújítását, a világítás korszerűsítését és napkollektorok elhelyezését tervezzük.


MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu