Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Kormányhivatalok

Újabb közigazgatási ügyek intézése válhat egyszerűbbé

2017. November 22. 13:13
Újabb közigazgatási ügyek intézése válhat egyszerűbbé

A közigazgatási bürokráciacsökkentést és egyes eljárások egyszerűsítését célzó törvényjavaslatot tárgyalt az Országgyűlés.

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt ígérte, hogy újabb közigazgatási eljárások válhatnak egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá. A törvénymódosító csomagot ismertetve elmondta, hogy illetékmentességre számíthatnak azok, akik a családi otthonteremtési kedvezményt kihasználva vásárolnak ingatlan abban az esetben, ha az ingatlan ára a csok összegével csökkentve nem éri el a 30 millió forintot. Hozzátette: díjmentessé teszik azokat az eljárásokat, amelyek a csok beadásához szükségesek. 

 

Újabb közigazgatási ügyek intézése válhat egyszerűbbé

A közigazgatási bürokráciacsökkentést és egyes eljárások egyszerűsítését célzó törvényjavaslatot tárgyalt az Országgyűlés

 

Továbbá az állam 170 milliárd forintot költ az elektronikus ügyintézés, a digitalizálás fejlesztésére, amely lehetővé teszi a nyilvántartások egységesítését. Az ügyintézőknek a jövőben nem más-más hivataltól kell megkérniük a szükséges adatokat például a családtámogatási vagy álláskeresési, személyi adatokkal kapcsolatos ügyek intézéséhez, hanem maguk is hozzáférnek azokhoz.  A gépjárművek nyilvántartásával, forgalomba helyezésével kapcsolatos adatok is megosztott adatok, ahol szintén egységes nyilvántartást javasolnak - hangsúlyozta, de a cégnyilvántartással, cégnyilvánossággal, a bírósági cégeljárással és a végelszámolással kapcsolatos ügyintézéseket is egyszerűsíteni kívánják. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu